CBK Den Bosch | 22 apr – 18 juni

Lieve mensen, zoals jullie wellicht weten opereer ik op het schizofrene kruisvlak van muziek, podium en kunst. Zowel autonoom als toegepast. Al die vormen stellen andere vragen, hebben andere netwerken en talen. En die zitten elkaar in de praktijk soms heftig in de weg.

Six degrees of separation

“Het broeit, het beweegt en breidt zich steeds verder uit. Six Degrees of Separation is een expositie die start vanuit vijf Bossche makers: Irma Bulkens, Miesjel van Gerwen, Marleen Hartjes, Vera van der Velden en Michiel van de Weerthof.

De vijf makers zetten een kettingreactie in beweging door kunstenaars uit hun netwerk te vragen om ook te exposeren, die vervolgens weer kunstenaars uit hun netwerk uitnodigen, etc.” – tekst CBK website

• Die Neue Bossche Welle?

Binnen dit gegeven heb ik een wildcard gevraagd voor een ander insteek die kruisbestuiving mogelijk maakt. Zo heb ik van meet af 3 andere met Den Bosch verbonden jongemannen uitgenodigd, die net als ik ergens op de grens van muziek en kunst bezig zijn. Elk van ons heeft eigen strubbelingen, zoektochten en oplossingen op creatief en beroepsmatig gebied. Individueel en met elkaar gaan we de uitdaging aan. Ter leering ende vermaak.

Marijn Moerbeek | Thomas Rutgers | Martijn Kuijten | Michiel van de Weerthof 

• Programma

vrij 22 apr
Bladgeheugen Marijn Moerbeek & Mariëlle Lapidaire
De bladeren van Bladgeheugen worden gevuld met de herinneringen die bezoekers er op achterlaten. Publiek is op deze manier zowel toeschouwer als onderwerp.
> Deze installatie staat normaliter in een geheel andere context. Wat gaat er op deze locatie gebeuren? En nog prangender; de brand in hun atelier-complex heeft flink wat roet in het eten gegooid. Gaat de installatie überhaupt op tijd weer operationeel zijn?!

don 19 mei
Woensdagman Thomas Rutgers
Live bespeelde instrumenten worden ter plekke opgenomen, en in nieuwe structuren op een installatie van twaalf beprojecteerde luidsprekers afgespeeld. Deze schermen zijn als verschillende spelers in een ensemble. Zo wordt het publiek betrokken in een spel tussen nu en net.
> Live optreden van Thomas met zijn installatie. Normaliter tussen elektronische muziek en sferische pop. Nu met de verzamelde herinneringen van Bladgeheugen als uitgangspunt.

19 – 21 mei
Herinneringen. Kampeersessie @ CBK Martijn Kuijten
Net bijgekomen van het grootse project ‘This room’ -een expo/muziek-tour van zijn band ‘Autumnsun’ langs allerlei huiskamers waarbij Martijn andere kunstenaars had gevraagd de liedjes van zijn nieuwe cd te verbeelden- zet hij nu weer iets groots in. Een kampeersessie van de vier heren. N.a.v. 10 herinneringen gaan we in dit weekend trachten tien liedjes te maken, op te nemen en spelen (!)

zat 18 juni
Der Wexel + Toktek + Weerthof
Dat wordt feest. Voor ons en hopelijk ook voor jullie!

Advertisements